October
24
14:38
Kultura, arti, historia

Çfarë duhet të shohim në teatër?

Luajnë

Brecht për të mos humbur popullaritetin, por përkundrazi, të fitojë e saj.Çdo frazë është e rëndësishme dhe aktuale, për shkak se ajo është përtej fushëveprimit të konfliktit social.Aspekte delikate psikologjike të marrëdhënieve të përshkruara në luan e shembujt e skenave nga jeta e përditshme, ku lejon veten që të jetë mbi të ndërgjegjes dhe të integritetit.Të tjera - të detyruar të durojnë, për të luajtur së bashku dhe për të mbajtur një fytyrë njerëzore.

«z Punt dhe shërbëtori i tij Mati" - një lojë në tiran dhe shërbëtorët e tij, i shkruar nga Brecht në vitin 1940, tregimet dhe skica të luajë shkrimtar finlandeze Hella Wuolijoki.

pronari i pasur Finlandisht Punta rrallë matur, por kjo është për të mirë.I matur, ai brutale, agresive dhe të dyshimta.

- A doni mua për t'iu përgjigjur pyetjes kryesore të luajnë?Pas tij e tërë lojës është ndërtuar mbi këtë.Kjo është një agjent moral, edhe pse komedi.Çështja e "kur ai është një njeri?" Është një përgjigje definitiv

nd!Ndonjëherë është shumë e rëndësishme për të bërë atë që thotë.Kjo është një detyrë shumë e vështirë.Vetëm të kalojë idenë e autorit.Mos ta zëvendësojë atë me veten , - tha drejtori i parë artistik Mindaugas Karbauskis.

«z Punt ...", e krijuar për 90-vjetorin e teatrit, është shpallur si "... rasti për të folur në lidhje me natyrën e dyfishtë të njeriut."Kjo e bën atë të alkoolit dhe të pushtetit.Ka mendime të ndryshme në lidhje me metamorfozë dramatike të një njeriu të dehur dhe arrogant.Por askush nuk do të argumentojnë me deklaratën - nga e para nuk është i lindur nga asgjëja.Ajo nuk bëhet magjike xhymert i dashur dhe një koprrac begatë.Kjo është e gjitha një person.Performanca

teatrore hapi sezonin 2013/14.Fermerët

pasur Punta (Mikhail Filippov) zotëron pyjeve dhe lopë, kështu që komuniteti ka një peshë, respekt dhe shokët e vazhdueshme në faqen e Pastor dhe gjykatësve.

Ai ka për qëllim të martohet me vajzën e tij Eva respektuar (Zoe Kaidanovskaya).Babai i gjetur të fejuarin e saj - i jep një karrierë në rritje në ministrinë e komunikimit dhe respekt i pamaskuar me paratë e babait të ardhshëm në ligj.Vendosja Puntilla mbështesin "madhështinë" e tij dhe luan së bashku me padurim dhe humbjen e dinjitetit.I vetmi person që e kupton atë servilizëm - kjo lojë është e pajisur me mendimin e vet, dhe luan së bashku me dinjitet dhe humor - është shoferi Matti (punë fortë vepruar Anatoli Lobotsky).

Punta të bëjë atë që ai dëshiron: duke u dehur dhe ndryshojnë vendimet e tyre në çdo moment.Vetëmohim woos direkt në katër gra.

- Unë, ju shihni, janë të fejuar.Unë shpresoj se ju nuk do të refuzojnë të më ...

Botërore Puntilla - gënjyer, chinopochitaemy dhe pështirë.Por ... Bota e personazheve Mikhail Filippov - bindëse dhe simpatik.Në lidhje me këtë, unë dua të flas për vendin e individit në histori.

Nëse ndonjëherë nuk është një person, atëherë ai person bën histori.Loja është një kopje e aktorit mund të shpifjeve në ajër ose të bëjë atë një "krahë", edhe në qoftë se autori nuk priste një "krahë".Është e qartë se aktori veteran shkathtësi vë në talentin operacion, vepruar, energji mendore, motivimi, dhe kështu me radhë.Por praktika tregon se kjo nuk është gjithmonë e mjaftueshme për të siguruar që shikuesit nuk duket larg veshit të aktorit dhe të gjitha kohë e atë në skenë.Shikuesit nuk është vetëm në kërkim të aktorit Filippov.Shikuesi shikon shikuar atë.Frymë në ritmin me të, duke u përpjekur për të marrë frymë në të njëjtën kohë.Dhe kjo nuk është një adhurim i verbër ose fanatizmi.Ky besim dhe marrëveshje.Mijëra

e aktorëve kanë karizmën dhe profesionalizëm.Por me Artist lojë Popullore të Federatës Ruse Mikhail Ivanovich Filippov duke folur në lidhje me delikate, intelektual, marrëdhënie emocionale me audiencën.Aktori dhe kontrollet e shikuesve me qetësi tregon historinë e karakterit tuaj.Ai ka vëmendjen dhe justifikon plotësisht besimin e tyre.

- Nuk do të ketë njerëz udhëheqësit tanë - Unë mendoj se në mënyrë të pandërgjegjshme për aktorit (dhe jo karakterin e tij, natyrisht).Si të luajtur

karakter absolutisht negativ, aktori arrin të ndjell simpati për të?Shtat të shkurtër

, të trasha, bisedimet rëndë dehur Punta për vendin e tij në botë.Dhe unë duhet të them, ai mori vendin në vetvete nuk është e keqe, dhe madje edhe të rëndësishme.Ajo është aq prekëse dhe sentimentale, me lot shpëton nga bug vdekje.Dhe ai u zhvendos nga veprimi i tij.Profili mashkullore bëhet e butë dhe sylesh.Ai e do të gjithë dhe bota duhet të ia kthej.Por, Zoti na ruajt, nivelet ppm do të bjerë.Në atë çast një engjëll kthehet në një tërbim vicioz, fshehur nga të cilat më të mirë.

kryer nga tiran Mikhail Filippov dhe proshutë Punta simpatik edhe kur i vrazhdë.Vështroi në fytyrë, nuk do të mund të ndihmojë të mendojnë se një pije ose dy - jo shumë e keqe (! Si bindëse Filippov)

Ne besojmë ty, Mikhail, në vend - nuk besoj.Mirësia, seeping nëpërmjet keqe, vrazhdësi, të përzier me ironi dhe shpresë për mirëkuptim, shaka banesë me elemente të urtësisë - kjo është një mënyrë magjike e Puntilla, krijoi një aktor të shkëlqyer.Ne nuk besojmë, duke kërkuar në ju, se e keqja mund të jetë i gjithë-fuqishëm, dhe vrazhdësi - plagosja.Ndjenjë të madhe të faljes dhe urtësisë filozofike mbush shpirtin kur ju shihni hero Filippov.

e paqartë se si Brecht shkruante të luajë në vitin 1940, pas Filippov ka lindur vetëm në vitin 1947!Është e kuptueshme se prototip për heroin tashmë, por "në Puntilovski" për të thënë kopje si ajo e bën Filippov - askush nuk mund.Në Finlandë, performanca të vënë çdo vit.Nuk është, natyrisht, ka nuanca.Por "Punta tonë" nuk mund të dështojë për të kënaqur!Kjo është një delikate dhe simpatik, madje edhe kur i vrazhdë.

- Më tregoni, pra për jetën tuaj - lidhur Punta njohje.

- Unë jetoj ... kështu - fillon vajzë trishtuar përrallë.

- Mirë!- Thërret Punta, dhe nga sytë e tij ndez ndenja, të cilat bien në zemrat e audiencës.Dhe pastaj shpërndahet në to trishtim dhe errësirë.Luajnë

duket e lehtë, të lumtur.Puna e shkëlqyer Kaidanovskaya Zoe.Jo brenda komente teatër shkrim tjetër, por me të vërtetë duan të theksohet: sytë e aktores si një nënë;gojë dhe mjekër - babai i tij;shprehurit dhe prekshmëri - dy aktorë të shkëlqyer.Anatoli Lobotsky ishte në kulmin e të gjithë aktorëve meritojnë shenja të shkëlqyera.Faza e bardhë dhe drita e bukur e mbushur ajrin dhomë dhe dinamikën.Vendi

i individit në historinë e luajnë është i madh.Kjo nuk është vetëm për talentin dhe gjeniale.Ne po flasim për një situatë ku ata thonë, "unë shkova në Filippova."

Në historinë e audiencës se aktori mori krenari, një vend të rëndësishëm.

Genre: Folk komedi punon
Author: krijuesit Bertolt Brecht
Prodhimit Karbauskis Mindaugas
të luajnë: Space - muzikë Sergei Barkhin - Paul Dessau, kostume - Natalia Voinov, projektuesi dritë - Sergej Skornetsky
teatër quajtur pas V.Majakovski Moska

3 shtator 2013

Related Posts