October
24
14:38
Култура, уметност, историја

Што да се види во театарот?

Игра

Брехт да не се изгуби популарноста, туку напротив, неговата добивка.Секоја фраза се релевантни и актуелни, бидејќи тоа е надвор од опсегот на општествениот конфликт.Суптилна психолошка аспекти на односите што е опишано во драмите на примери на сцени од секојдневниот живот, каде што си дозволува да биде над совеста и интегритет.Од друга - принудени да издржи, да играат заедно и да ја задржите човечко лице.

«г-дин залог и неговиот слуга Мати" - игра на тиранинот и неговите слуги, напишани од Брехт во 1940 година, приказните и скици игра финскиот писател Hella Wuolijoki.

богат земјопоседник Финскиот Пунта ретко трезен, но тоа е за најдобар.Трезен, тој брутален, агресивни и сомнителни.

- Сакаш да одговори на главното прашање на игра?По тоа целата игра е изградена за ова.Тоа е морална детектив, иако комедија.На прашањето на "кога тој е човек?" Дали е дефинитивен одговор.И тоа е до крајот!Понекогаш е многу важно да се направи она што го кажува.Ова е многу тешка задача.Са

авторот.Не го замените со себе , - рече на почетокот уметнички директор Mindaugas Karbauskis.

«г-дин залог ...", создадена за 90-годишнината на театарот, е прогласен како "... По повод да се зборува за двојна природа на човекот."Тоа го алкохол и моќ го прави.Постојат различни мислења во врска со драматични метаморфоза на пијан човек и царски.Но, никој не би рекол со изјава - од нула не е роден од ништо.Тоа не е магично стане добродушно расипник и скржавец пестовен.Сето тоа е едно лице.

театарска претстава отвори сезоната 2013/14.

богати земјоделци Пунта (Михаил Filippov) е сопственик на шумите и крави, па заедница има тежина, почитување и постојани придружници во лицето на свештеникот и судиите.

Тој сака да се ожени со неговата ќерка Ева респектабилна (Зое Kaidanovskaya).Татко најде нејзиниот вереник - придава растечки кариера во Министерството за комуникации и нескриена почит кон парите на идниот татко во законот.Поставување Puntilla поддршка на неговата "величина" и игра заедно со желба и губење на достоинството.Единствениот човек кој разбира дека си подреден - оваа игра е опремена со свое мислење, и игра заедно со достоинство и хумор - е возачот Мати (силна актерска работа Анатолиј Lobotsky).

Пунта го направи она што тој сака: опивање и промена на нивните одлуки во секој момент.Несебично woos директно на четири жени.

- јас, гледате, се сите вереница.Се надевам дека нема да ме одбијат ...

Светската Puntilla - лажење, chinopochitaemy и одбивни.Но ... Во светот на ликовите Михаил Filippov - убедлив и шармантен.Во врска со ова, сакам да се зборува за местото на поединецот во историјата.

Ако некогаш постои лице, тогаш таа личност прави историја.Играта е реплика на актерот може да се мачкаат на воздух или да се направи тоа "крилест", дури и ако авторот не очекува "крилест".Јасно е дека ветеран актер вешто да пушти во употреба талент, глума, ментална енергија, мотивација, и така натаму.Но, практиката покажува дека тоа не е секогаш доволно да се осигура дека гледачот не се погледне подалеку од уво на актерот и сето тоа додека оној на сцената.Гледачот не е само со гледање на актерот Filippov.Гледачот го гледа него гледа.Дише во ритамот со него, обидувајќи се да дишат во исто време.И тоа не е слепо обожавање или фанатизам.Оваа доверба и договор.

Илјадници учесници имаат харизма и професионализам.Но со играта Народна Уметник на Руската федерација Михаил Иванович Filippov збор за суптилна, интелектуален, емоционален однос со публиката.Актерот и гледачот контроли мирно ја раскажува приказната за вашиот карактер.Тој има внимание и целосно ја оправдува нивната доверба.

- Нема да има луѓе што нашите лидери - Мислам дека несвесно за актерот (а не неговиот карактер, се разбира).Како

игра апсолутно негативен карактер, актерот успева да евоцираат симпатија за него?

низок раст, дебели, со силно пијан Пунта зборува за своето место во светот.И морам да кажам, тој го зазеде местото сама по себе не е лошо, па дури и значајни.Тоа е толку допирање и сентиментални, со солзи го спасува од смрт бубачка.И тој се пресели од своето дело.Машки профилот станува мека и лековерни.Тој сака сите и светот мора да возврати.Но, не дај Боже, ppm нивоа ќе падне.Веднаш ангел се претвора во еден маѓепсан гнев, од кои подобро се кријат.

врши од страна на Михаил Filippov тиранин и шунка Пунта поставен дури и кога груб.Гледајќи во него, не можеше да мислат дека пијат или две - не е премногу лошо (! Како убедлив Filippov)

Ние ви веруваат, Михаил, поточно - не верувам.Љубезност, успеваат преку злото, суровост, се меша со иронија и надеж за разбирање, рамни шеги со елементи на мудроста - тоа е еден магичен начин на Puntilla, создаде брилијантен актер.Ние не веруваме, гледа во вас, дека злото може да биде семоќен, и суровост - повредени.Големо чувство на простување и филозофски мудрост исполнува душата, кога ќе видите херој Filippov.

јасно како Брехт напиша драмата во 1940 година, по Filippov е роден само во 1947 година!Разбирливо е дека прототипот за веќе херој, но "во Puntilovski" да се каже репликата како тоа го прави Filippov - Никој не може.Во Финска, претставата стави секоја година.Постои, се разбира, постојат нијанси.Но, "нашите Пунта" не можат да успеат да се молам!Тоа е суптилна и шармантен, дури и кога груб.

- Кажи ми за твојот живот - врзување Пунта познаник.

- Јас живеам така ... - почнува тажна приказна девојка.

- Добро!- Извикува Пунта, а од очите искри пропустливи, кои спаѓаат во срцата на публиката.И тогаш растворен во нив тага и ноќе.

игра изгледа лесно, среќни.Одлична работа Kaidanovskaya Зое.Не е во рамките на коментарите следната пишување театар, но навистина сакате да се забележи: очите на актерката како мајка;устата и брадата - неговиот татко;експресивност и емотивност - и брилијантен актери.Анатолиј Lobotsky беше на висина на сите актери заслужуваат одличен успех.Белата фаза и убава светлина исполни собниот воздух и динамика.

местото на поединецот во историјата на претставата е огромна.Тоа не е само за таленти и гении.Станува збор за ситуација каде што велат тие, "Отидов во Filippova."

Во историјата на публиката дека актерот се гордееле, важно место.

Жанр: комедија народни работи
Автор: Бертолт Брехт
Производство Karbauskis Mindaugas
креаторите на играта: Простор - Сергеј Barkhin музика - Пол Десау, носии - Наталија Voinov, светлина дизајнер - Сергеј Skornetsky
театарот наречен по В.Мајаковски Москва

3 септември, 2013

Related Posts